Timotejvägen 10

Västra Karup, Båstad area

Välkommen till denna trevliga villa på fin uppvuxen trädgårdstomt i gamla delen av Västra Karup.

Pris:  2 875 000 kr

Eva Norrstam

Reg.Fastighetsmäklare

Anna Olsson

Reg.Fastighetsmäklare

Ref.Nr:  EN04020 Rum:  6 rum Sovrum:  4 sovrum Boarea:  161 m² Tomtarea:  962 m²

Rumsbeskrivning: 

I den östra delen av Västra Karup, granne med kyrkan, ligger denna rymliga villa som renoverats löpande interiört. Bottenplanet inbjuder till umgänge i det kombinerade allrummet med matplats och kök i öppen planlösning. Härifrån nås även ett stort uterum i sydväst. På detta våningsplan finns också ett stort sovrum, duschrum med bastu samt grovkök med tvättstuga och entré mot gatan. Från den luftiga hallen vid huvudentrén kommer man vidare upp till plan två som består av ytterligare tre sovrum, varav två med utgång till balkong i väster. Övre plan inrymmer även ett rymligt allrum samt badrum. Den insynsskyddade trädgården i etage vetter mot sydväst och har fina planteringar, fruktträd, bärbuskar och gräsmatta.
Garaget med ett gästrum i förlängningen har plats för både bil och förvaring.

Byggnadstyp:  1½-plansvilla
Byggnadsår:  1976
Uppvärmning:  Direktverkande el och braskamin
Energideklaration:  Utförd
Fastighetsbet.:  Västra Karup 1:47
Övrigt:  Löpande renoverat - kök och badrum byggdes om år 2000
Grundläggning:  Gjuten platta
Stomme:  Trä
Fasad:  Tegel & trä
Fönster:  3-glas
Bjälklag:  Trä
Tak:  Betongpannor
Utv. plåtarbete:  Lackerad plåt
Driftkostnad:  38 963 kr/år
Uppvärmning:  20 666 kr/år
VA:  5 832 kr/år
Renhållning:  5 572 kr/år
Väg/samf.:  950 kr/år
Försäkrning:  5 943 kr/år
Kommentar:  I uppvärmningskostnaden ingår även kostnader för hushållsel
Taxeringskod:  220
Taxeringsvärde:  1 450 000 kr
Summa pantbrev:  2 500 000 kr
Tomt:  Insynsskyddad trädgårdstomt
Tomtbeskrivning:  Litet trädgårdsförråd
Vatten/avlopp:  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Servitut:  Gemensamhetsanläggning: Båstad Västra Karup GA:1 ändamål: Vägar
Övriga byggnader:  Garage med förråd och gästrum
Kommunikation:  I Västra Karup, som ligger mitt på Bjärehalvön, känns det som om allt ligger inom behörigt avstånd. Med bil tar man sig enkelt till allt som Bjärehalvön har att erbjuda och endast 10 minuters bilfärd till tågstationen i Förslöv där man smidigt tar sig till Helsingborg, Malmö och Köpenhamn. Grannbyn Förslöv är idag med sin nya tågstation Bjärehalvöns centrum för kommunikation. Härifrån tar man sig enkelt till både Helsingborg, Köpenhamn och med buss runt på Bjärehalvön. Från Förslöv har du flygplatsen bara 5-10 minuter bort och motorvägen når du på lika kort tid.
Allmänt:  Västra Karup utgörs av småhusbebyggelse, lägenheter i flerfamiljshus och lantbruksfastigheter inom och utanför byns kärna, med närhet till skolan. Byn präglas starkt av den livsmedelsproduktion som är ett signum för Bjärehalvön. Här plockas säsongens första färskpotatis och året runt produceras och förädlas livsmedel av traktens lantbruksföretag. Lokala grönsaker och frukt, mejeriprodukter, kött och charkuterier finns till försäljning på en mängd olika gårdsbutiker med tillhörande caféer och agroturism. Västra Karup är en av Bjärehalvöns bortglömda pärlor. Bra läge mitt på bygden med närhet till såväl Torekov som Båstad. Närmsta strand är Glimminge Plantering som enkelt nås med cykel. Vidare har Västra Karup loppisbutik, aktiv Bygdegård samt en Kulturmeja med ekologisk inriktning där man även kan ta en kopp kaffe. Ett barnvänligt och naturskönt område mitt på Bjäre.
Övrigt:  Ortsnamnet Västra Karup, avser den namngivande kyrkbyn, torp" nybygge" och i förleden troligen ett mansnamn Kake: Västra är tillagt till åtskillnad från Östra Karup.