Svenstadsvägen 123

Båstad, Båstad area

Omgivet av Bjäres vackra åkerlandskap, natur och grönska ligger detta ytterst charmiga ställe. Fantastisk innergård med två terrasser som är fri från insyn med vacker blomstrande trädgård.

Pris:  2 875 000 kr

utgångspris

Anna Olsson

Reg.Fastighetsmäklare

Ref.Nr:  AO03977 Rum:  5 rum Sovrum:  2 - 3 sovrum Boarea:  49 m² Tomtarea:  2 894 m²

Rumsbeskrivning: 

Välkomna till detta ytterst charmiga ställe med torpkänsla i vacker rofylld miljö. Strategiskt belägen fastighet omgiven av natur och åkermark där de tre byggnaderna hägnar in och skyggar gården med altaner och fin grönska. Söt skånelänga som troligen har anor sedan förra sekelskiftet där man med varsam hand både har bevarat och fräschat till, både interiört men även exteriört med bland annat nylagt tak 2020 och ny avloppsavläggning. Utöver boningshuset finns ett ordentligt garage, uthus (kallat brygghuset) samt förrådsbyggnad.

Från entrésidan finns fin farstukvist som leder in i rymlig hall. Här finns garderob och trappa upp till övre plan. Till höger nås vardagsrummet med öppen spis (insats) som både ger mysig känsla och ger värme till hela huset i och med den centrala placeringen. Vidare kommer man in i köket som är av äldre standard men som har fräschats till och fungerar väl. Både från köket och matrummet som ligger intill finns fönster ut mot den skyddade innergården. Vackert målat plankgolv, synliga bjälkar och spegeldörrar är några av de fina äldre detaljerna som gör att huset får den rätta och charmiga känslan.
Innanför matrummet finns sovrum med garderobsvägg. Badrummet ligger i anslutning till groventrén och har ny toalettstol och fungerar bra trots äldre standard.
Det övre planet erbjuder mindre sällskapsrum vid kupan mot söder, här finns ett separat sovrum samt rum med plats för flera sovplatser. Härifrån är vyerna öppna över västra sidan av Bjäre med bland annat fina Hovs kyrka i blickfånget.

Läget är strategiskt med korta avstånd till både Båstad och Torekov där du längs med vägarna gärna svänger inom de små gårdsbutikerna med grönsaker och andra delikatesser. Vi cykel tar du dig enkelt till Boarps Handelsby via den nyanlagda cykelvägen, även Båstad GK och salta dopp finns i närheten. Njut av till fullo av din lediga tid, varmt välkomna att hitta lugnet på Svenstadsvägen 123!

Kontakta Anna för att boka din privata visningstid!

Visning

Vi på Nadjafi & Kristensen är måna om allas hälsa och trygghet.
Vi följer de samhällsrekommendationer och policys som finns kring Coronaviruset.
Tillsammans måste vi tänka på att inte ta i hand när vi hälsar, hålla avstånd, använda armvecket vid hosta eller nysning. Vid förkylning stannar vi hemma. Vi erbjuder enskilda visningar och sprider ut visningarna alternativt digitala visningar. Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare för att boka din visning. Var rädd om dig.

Vänliga hälsningar Nadjafi & Kristensen Fastighetsförmedling

Tillträde:  enligt ö.k
Byggnadstyp:  1½-plansvilla
Byggnadsår:  1909
Uppvärmning:  Direkt el, kamin, luft/luft värmepump
Energideklaration:  Behövs ej
Fastighetsbet.:  Svenstad 12:1
Övrigt:  1997: Garaget byggdes.
2013: Byte av några fönster.
2014: Ny avloppsanläggning, trekammarbrunn med infiltration, godkänd av kommunen.
2019: Ny toalettstol, fyra nya ventilationsventiler sattes in i fasaden, målat interiört inkl. innertak, målat stora delar av fasaden, målat garageport m.m.
2020: Helt nytt papptak med luftspalt inkl. nya vindskivor, plåt, hängrännor m.m. Ny dörr förrådet, byggt två altaner, nya plank, schaktat och röjt upp på hela tomten, stenläggning i trädgården, ny dagvattenledning till stenkista.

Fiber finns.
Grundläggning:  Torpargrund
Stomme:  Trä
Fasad:  Trä
Fönster:  2-glas, kopplade
Bjälklag:  Trä
Tak:  Papp
Utv. plåtarbete:  Lackerad plåt
Driftkostnad:  10 285 kr/år
Uppvärmning:  6 300 kr/år
VA:  1 350 kr/år
Renhållning:  2 000 kr/år
Sotning:  635kr/år
Beräknat antal pers:  2
Kommentar:  Bostaden har använts som fritidshus. I kostnaden för uppvärmning ingår även kostnad för hushållsel. Fastighetsskatt och försäkring tillkommer.
Taxeringskod:  220
Taxeringsvärde:  1 241 000 kr
Summa pantbrev:  700 000 kr
Tomt:  Trädgårdstomt
Tomtbeskrivning:  Underbar och stor tomt med både gräsytor och vacker växtlighet. Gränsar till åkermark.
Vatten/avlopp:  Enskilt vatten året om, borrad brunn. Enskilt avlopp, trekammarbrunn med infiltration från 2014, godkänd av kommunen mars 2020.
Servitut:  Nyttjanderätt D-2016-00593669:1 Last: Officialservitut Väg, 1278-1953.1 Last: Officialservitut Väg, 1278-1953.2
Övriga byggnader:  På fastigheten finns garagebyggnad med bilplats samt vindsutrymme. Uthus kallat "brygghuset" med förråd, tvättstuga, varmvattenberedare och hydrofor. På södra sidan av tomten finns förrådsbyggnad för bland annat ved.
Kommunikation:  Bjärehalvön erbjuder allmänna kommunikationer i form av buss och tåg. Med tågstationer både i Båstad och i Förslöv erbjudes bra pendlingsmöjligheter till Malmö, Köpenhamn, Halmstad och Göteborg. Med bilen kommer man snabbt ut till E6an och med närheten till flygplatsen i Ängelholm tar man sig till Stockholm på cirka en timme.
Allmänt:  Bjärehalvön omfattar Båstad kommun och avgränsas av Laholmsbukten i norr och Skälderviken i söder. De största tätorterna är Båstad, Torekov, Västra Karup, Grevie och Östra Karup. Landskapet är skiftande från vita sandstränder till dramatiska klippor vid Hovs Hallar och ett levande jordbrukslandskap som omgärdar den vackra Hallandsåsen. Välkommen till Sveriges Toscana!
Övrigt:  Bjäre har ett aktivt kulturliv med bland annat Sveriges bästa bokhandel (utnämning 2012), en fin biograf, kammarmusikfestival och sommarkonserter mm. Idrottsutbudet är stort med möjlighet att utöva bland annat golf, tennis, fotboll, segling, friidrott, ridning och dans för att nämna några. På Bjäre finns härliga badstränder, småbåtshamnar och Hallandsåsens fantastiska natur vilket ger boende här en hög livskvalité.