Nebogatan 22

Veinge, Laholm area

Vi har den stora glädjen att presentera det unika Nebotornet! En spektakulär byggnad som uppfördes 1926, placerad på högt läge i Veinge.

Pris:  4 650 000 kr

utgångspris

Anna Olsson

Reg.Fastighetsmäklare

Miguel Ehrenfeldt

Reg.Fastighetsmäklare

Ref.Nr:  AO03597 Rum:  5 rum Sovrum:  3 sovrum Boarea:  75 m² Tomtarea:  964 m²

Rumsbeskrivning: 

1926 var året som Joël Paulsson från Halmstad fick idén om att bygga en 18 meter hög sommarstuga utformad som en riddarborg och utkikstorn. Platsen för detta var Ramshallsberget i Veinge, 79 meter över havet, med fantastisk milsvid utsikt över landskapet. Han gjorde slag i saken och tornet har under åren haft olika ägare tills det för ca 10 år sedan totalrenoverades och inreddes. Idag är Nebotornet en fantastiskt rogivande plats som kan bebos deltid, året runt, och/eller för uthyrning. Med sina tre våningar inryms kök och matplats, sovrum, vardagsrum/lounge och sist men inte minst den magiska takterrassen. Nebo med sin spektakulära utformning består av en kvadratisk del och ett runt trapphus som högst upp har den sk. torn-balkongen med flaggstång.

Samhället Veinge är strategiskt beläget ca 7 km från Laholm och 2 mil från Halmstad och är med sina 1 400 invånare en trevlig liten ort. Det finns det planer att återöppna tågstationen som tidigare har lagts ner. I Veinge finns en del service som exempelvis livsmedelsbutik, blomsteraffär, bensinstation och skola. Närheten till E6:an gör det enkelt att ta sig både norr och söderut snabbt och lättillgängligt. De mysiga kustnära orterna Båstad, Mellbystrand och Halmstad nås på ca 15 min bilfärd.

En unik fastighet som både är vacker och strategiskt placerad. En magisk plats där vyerna ger en skön frihetskänsla och nu är det dags för nya ägare att skapa sin historia i Nebo. Välkomna till Nebo, en plats för avkoppling och rekreation!

Varmt välkomna att kontakta Nadjafi & Kristensen och boka in er privata visningstid!

Våning 1

Två lejon vid trappan välkomnar dig till entrén där du kommer in i hallen en halv våning upp, här nås källaren ned för trappan som idag fungerar som förvaringsutrymme, går att inreda till tex. vinkällare. Några trappsteg upp från hallen nås kök och matplatsvåningen. Här finns kök, matplats och badrum med dusch. Köket ligger i vinkel och har snygga skåpsluckor som går fint ihop med inredningen och de vackra spröjsade välvda fönsterna. Köket är utrustat med spis, ugn, fläkt, mikrovågsugn, kyl/frys. Matplats med plats för 8-10 sittande. Badrum med toalett, handfat och duschkabin.

Våning 2

På mittenvåningen finns idag tre mindre sovrum med totalt fyra bäddar samt en toalett med handfat. Väggarna mellan sovrummen är inte bärande och kan enkelt plockas ner och exempelvis göras om till ett större sovrum med ensuite. Det blir då ett stort rymligt rum plus ett litet sovrum för gäster. Här finns även garderob.

Våning 3

Stentrappan med sina vackra fönster leder dig upp till tredje våningen som är vardagsrum/lounge. Här finns inga innerväggar utan hela rummet är öppet med plats för soffgrupp, fåtölj, TV osv.

Takterrass

Högst upp på den kvadratiska delen av byggnaden finns det absolut bästa. Takterrassen! Här finns nästan 360 graders utsikt över det Halländska landskapet, Hallandsåsen, havet och Bjärehalvön. Naturens skådespel skärskådas och årstidernas färger skapar en ny tavla att se på varje dag. Här kan du uppleva solens upp- och nedgång, häftiga väderomslag och naturens färgskiftningar på första parkett. På trädäcket finns det plats för stort lounge set och sommarmånaderna spenderas mer än gärna här uppe.

Torn-balkong

Spiraltrappan tar dig ännu närmre himlen där du högst upp i trapphuset når husets högsta punkt, torn-balkongen. Balkongen är rund och i mitten finns flaggstång, och självklart en fantastisk utsikt över trädkronorna.

Historia

Namnet Nebotornet har både biblisk och lokal anknytning. Enligt bibeln stod Moses på berget Nebo och blickade ut över Kanaans land som det i folkmun kallades och menades den sydhalländska slätten. När tornet sedan stod färdigt så kunde Joel, precis som Moses se ut över slätten och räkna till 24 kyrkor, från Hov i söder till Breared i norr.

1926 uppförde Joël Paulsson tornet, troligen med viss inspiration från Kärnan i Helsingborg, i syfte att skapa sin sommarbostad som skulle vara lik en riddarborg. Platsen för detta blev Ramshallsberget som redan utan torn ligger 79m över havet. Under andra världskriget fick Joel med familj ge militären tillträde till tornet då det var en utomordentligt bra plats för luftbevakning. Därefter var Nebo i Joels familjs ägo fram till 1952. 1965 köpte Laholms kommun Nebo som delvis styckade av marken till villatomter. Fram till 2011 var tornet helt förfallet men de dåvarande ägarna genomförde en omfattande upprustning och restaurerade hela tornet.

Källor historia: säljare, http://www.nebotornet.se/.

Visning

Vi på Nadjafi & Kristensen är måna om allas hälsa och trygghet.
Vi följer de samhällsrekommendationer och policys som finns kring Coronaviruset.
Tillsammans måste vi tänka på att inte ta i hand när vi hälsar, hålla avstånd, använda armvecket vid hosta eller nysning. Vid förkylning stannar vi hemma. Vi erbjuder enskilda visningar och sprider ut visningarna alternativt digitala visningar. Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare för att boka din visning. Var rädd om dig.

Vänliga hälsningar Nadjafi & Kristensen Fastighetsförmedling

Tillträde:  Enligt överenskommelse
Byggnadstyp:  Flervåningshus
Byggnadsår:  1926
Uppvärmning:  Luft/luft värmepump 3 st, en på varje våning
Energideklaration:  Behövs ej
Fastighetsbet.:  Elestorp 7:611
Övrigt:  Huset är uppbyggt av fyra lager tegelstenar som även fungerar som isolering. Det finns en luft/luft värmepump på varje våning som är uppvärmningen, regleras per fläkt och våning. El-element på toaletterna. Det finns en gammal vedspis i källaren (ej testad) som sägs vara original sedan Nebo byggdes. Den har inte används på länge och tidigare låg köket i källaren, det finns dock kanaler i huset då det förr fanns en kamin på varje våning. Huset har använts som fritidshus och energideklaration krävs därför inte. Fiber finns inte för närvarande, etapp 2 för fiber i Veinge kommer.
Grundläggning:  Källare
Stomme:  Tegel
Fasad:  Tegel
Fönster:  2-glas med spröjs
Bjälklag:  Betong
Tak:  Koppar + plåt
Utv. plåtarbete:  Koppar + plåt
Driftkostnad:  25 237 kr/år
El:  20 269 kr/år
VA:  3 188 kr/år
Renhållning:  1 780 kr/år
Beräknat antal pers:  3
Kommentar:  Fastigheten har brukats som fritidsfastighet samt delvis uthyrning. Kostnaden för uppvärmning är inkluderad i elkostnaden. Kostnad för försäkring och fastighetsskatt tillkommer.
Taxeringskod:  220
Taxeringsvärde:  604 000 kr
Summa pantbrev:  2 300 000 kr
Tomt:  Naturtomt/trädgårdstomt
Tomtbeskrivning:  Vägen upp till huset är privat och förbjuden infart till parken, den finns en bom vid entrén som hålls stängd för att förhindra trafik. Tomten är på 964 kvm, marken runt om som inte tillhör fastigheten ägs av Laholms kommun. Det är en allmän park, ej vältrafikerad. Ägare till Nebotornet har ök med kommunen om nyttjanderätt på vägen. På tomten finns en kanon som Sveriges armé köpte in från Tyskland 1876.
Vatten/avlopp:  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Servitut:  Nyttjanderätt Mätpunkt Förmån: Officialservitut Väg, 1381-00/34.1
Övriga byggnader:  Huset säljs med i princip alla möbler, en del inredning ingår inte (men kan köpas till), i överenskommelse med säljaren.
Kommunikation:  Bussförbindelse varje timme till både Laholm och Halmstad. Med bilen kommer man snabbt ut till E6an och med närheten till flygplatsen i Ängelholm och Halmstad tar man sig till Stockholm på cirka en timme.
Allmänt:  Veinge är en gammal järnvägsknut som idag är en charmig ort på strategiskt läge mellan Laholm och Halmstad.