Köpmansgatan 106 A

Båstad, Båstad area

Söker du ett boende med gångavstånd till både service, nöjen och bad - som inte kräver renovering och har plats för många?

Pris:  4 975 000 kr

Eva Norrstam

Reg.Fastighetsmäklare

Ref.Nr:  EN03559 Rum:  5 rum Sovrum:  3 - 4 sovrum Boarea:  157 m² Tomtarea:  365 m²

Rumsbeskrivning: 

Entrén är ljus och välkomnande med praktiskt klinkergolv och direkt anslutning till tvättstuga och duschrum. Vidare in når man det rymliga vardagsrummet som har öppen planlösning mot köket och en fin kakelugn. Här finns gott om plats för både stort matbord, soffhörna och här finns utgång till den insynsskyddade uteplatsen i söder. Köksdelen har mycket gott om förvaring, praktisk köksö och ett burspråk som vetter mot Köpmansgatan och ger skönt ljus.

På detta våningsplan finns också ett rymligt sovrum som vetter mot uteplatsen i söder. Trappan till övre plan är genomsläpplig och har fått nya ledare och steg i ek. Ovanvåningen inrymmer idag två sovrum och ett väl tilltaget allrum som går att dela av för att få ytterligare ett sovrum - från allrummet är det utgång till stor balkong i väster. Badrummet på denna våning är luftigt och lyxigt med både badkar och stor duschplats med sobert klinker i glittrande brunt och vita väggar. Förutom sovrummets garderober finns också en rejäl klädkammare på detta våningsplan.

Kök

Köksinredning från Marbodal med vita och svarta luckor - här finns inbygd ugn, micro, kyl och frysskåp, fläktkåpa, diskmaskin och induktionshäll. Samtliga vitvaror är i rostfritt utförande och svarta granitbänkskivor toppar både köksö och arbetsbänk.

Duschrum BV

Fräscht duschrum med duschplats med glasdörrar, WC och tvättställ. Golvet består av bruna klinkerplattor och på väggarna är det vitt matt kakel

Badrum OV

Även badrummet på övre plan har vita kakelväggar och brunskiftande klinkergolv. Här finns badkar, duschplats, dubbla handfat med förvaring samt WC och handdukstork.

Sovrum

Det finns för närvarande tre sovrum i huset - ett på bottenvåningen och två på övre plan, men om man önskar ytterligare ett går det enkelt att dela av allrummet på ovanvåningen.

Sällskapsrum

På bottenvåningen är vardagsrummet integrerat med köket - här finns en fin kakelugn och utgång till uteplatsen i söder. På övre plan finns idag ett mycket väl tilltaget allrum med utgång till balkong i väster.
I husets samtliga rum är det vita väggar och naturfärgad ekparkett.

Tvättstuga

Intill duschrummet på bottenvåningen finns separat tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare, tvättbänk med vask och husets värmepump från NIBE.

Byggnadstyp:  Parhus 2-plans
Byggnadsår:  1989
Uppvärmning:  Vattenburen el
Energideklaration:  Utförd
Fastighetsbet.:  Flamman 2
Övrigt:  Totalrenoverat 2018/2019
Grundläggning:  Krypgrund
Stomme:  Trä
Fasad:  Trä
Fönster:  3-glas
Bjälklag:  Trä
Tak:  Betongpannor
Utv. plåtarbete:  Målad plåt
Driftkostnad:  23 500 kr/år
Uppvärmning:  11 500 kr/år
VA:  4 800 kr/år
Renhållning:  2 700 kr/år
Sotning:  500kr/år
Försäkrning:  4 000 kr/år
Beräknat antal pers:  2
Kommentar:  Fritidsboende - Värmekostnaden inkluderar hushållsel
Taxeringskod:  220
Taxeringsvärde:  3 616 000 kr
Summa pantbrev:  895 000 kr
Tomt:  Innergårdstomt
Tomtbeskrivning:  Stensatt insynsskyddad uteplats i sydväst
Vatten/avlopp:  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Servitut:  Gemensamhetsanläggning: Båstad Flamman GA:1, Samfällighet: Båstad Båstad S:22, Samfällighet: Båstad Båstad S:94, Samfällighet: Båstad Malen S:63, Samfällighet: Båstad Malen S:64 Skattetal: Sädesparter 18/16384
Övriga byggnader:  Stort förråd och carport samt uppställningsplats för ytterligare en bil.
Kommunikation:  Båstad erbjuder allmänna kommunikationer i form av buss och tåg. Med tågstationer både i Båstad och i Förslöv erbjudes bra pendlingsmöjligheter till Malmö, Köpenhamn (Kastrup), Halmstad och Göteborg. Med bilen kommer man snabbt ut till E6an och med närheten till flygplatsen i Ängelholm tar man sig till Stockholm på cirka en timme.
Allmänt:  Underbara Båstad, litet och stor på samma gång, belägen på norra sidan av Hallandsåsen. Centralort på Bjärehalvön med rikt utbud av samhällsservice som skola, vård, barnomsorg och kommunikationer. En idyll som växer och utvecklas och har olika sidor att visa upp under årets olika årstider. Sommaren med tennisveckan och nu även paddelvecka samt alla andra event och roligheter som drar folk till byn, hösten som lugnet efter stormen när vardagen och rutinerna landar i naturens krispighet runt om på Bjäre och i Båstad. Vintern med sitt stilla lugn och våren med naturens knoppande och förhoppningar. Båstad är en by som lever och har mycket att erbjuda året om med naturen runt knuten. Vandra, golfa, cykla det finnas många aktiviteter som uppmuntrar en aktiv livsstil och som passar hela familjen. För matälskaren kanske Båstad och Bjärehalvön främst är förknippat med den tidiga färskpotatisen som odlas i den sandblandade jorden. Restaurangerna i byn och gårdsbutikerna runt omkring erbjuder ett rikt utbud av lokalt producerade produkter. Mycket mer än potatis helt enkelt.
Övrigt:  Båstad har ett aktivt kulturliv med bland annat en fin biograf, kammarmusikfestival och sommarkonserter mm. Idrottsutbudet är stort med bland annat tennis, fotboll, segling och andra vattensporter, friidrott, ridning och dans för att nämna några. Gångavstånd till härlig badstrand, småbåtshamn och Hallandsåsens fantastiska natur ger boende här en hög livskvalité. Mitt uppe på Bjärehalvön, med utsikt mot Laholmsbukten, ligger även Båstad GK som har många medlemmar gamla som unga. Med en bra restaurang, välsorterad shop och fina träningsmöjligheter är det den perfekta platsen för en heldag med golf!