Lyavägen 14

Båstad, Båstad area

Nu finns möjlighet att förvärva denna 1 ½ plansvilla med källare på trevligt och familjevänligt område. Här bor man på en lättskött hörntomt omgärdad av avenbok nära till både centrum och service.

Frances Strand

Reg.Fastighetsmäklare

Daniel Nadjafi

Koordinator

Ref.Nr:  FS03549 Rum:  4 rum Sovrum:  3 sovrum Boarea:  116 m² Tomtarea:  825 m²

Rumsbeskrivning: 

Nu finns möjlighet att förvärva denna 1 ½ plansvilla med källare på trevligt och familjevänligt område. Här bor man på en lättskött hörntomt omgärdad av avenbok nära till både centrum och service. En smakfull villa som delvis är i behov av mindre renovering och återställande. Stort trädäck i söder, uppfart med plats för flera bilar samt garage. Under 2012-2014 utfördes flera större renoveringar så som byte av fönster, nytt kök, ny värmepanna, ändrad planlösning på entréplan, nya ytskikt och nytt trädäck. I dagsläget är badrummet på entréplanet utrivet och står nu i väntan på att en ny ägare ska bygga upp ett badrum efter eget tycke och smak.

Entréplan

Entré med plats för klädavhängning, trappa till det övre planet, ingång till fd. badrum samt öppet in mot vardagsrum och kök som ligger i en öppen planlösning. Ljust, snyggt vardagsrum med vita väggar, liggande vit träpanel på en av väggarna, flera fönster som ger ett härligt ljusinsläpp i rummet samt utgång till det stora trädäcket i söder. Sovrummet på entréplan är ljust och rymligt. Genomgående enstavs elegant mörk ekparkett i vardagsrum, kök och sovrum.

Övre plan

Det övre planet erbjuder två rymliga sovrum, wc, möbler bar hall och två klädkammare. Sovrummet som ligger direkt till vänster när man kommer upp för trappan har laminatgolv och vita släta väggar. Mellan sovrummen finns en möblerbar hall med plastmatta på golvet och målad vävtapeter på väggarna. Från hallen nås två klädkammare en större och en mindre. Renoverat wc med handfat i kommod, toalett, klinkergolv och vita släta väggar. Sovrum med ljuslaserat trägolv och vita släta väggar.

Källare

Källare med 3-4 inredningsbara rum, tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och tvätt ho. Provisorisk dusch i källaren.

Kök

Köket som ligger i öppen planlösning med vardagsrummet avdelas av en bardisk. Renoverat 2014 och är utrustat med Smeg fläkt, Cylinda diskmaskin samt kyl, frys, inbyggnads ugn och induktionshäll från Electrolux. Bänkskiva i trä, spotlights i taket och kaklade/målade väggar.

Byggnadstyp:  1½-plansvilla med källare
Byggnadsår:  1966
Uppvärmning:  Vattenburet system via Luft / Vatten Värmepump
Energideklaration:  Utförd
Fastighetsbet.:  Skalet 2
Övrigt:  Renoveringar: trädäck och värmepanna 2012, nya fönster 2013, ändrad planlösning och nytt kök 2014.

Fiber finns indraget i huset.

Larm från Verisure finns installerat i huset.

Parkering: garage och uppfart med plats för flera bilar.
Grundläggning:  Källare
Stomme:  Trä
Fasad:  Tegel
Fönster:  3-glas med aluminiumprofiler
Bjälklag:  Trä + Betong
Tak:  Glaserade betongpannor
Utv. plåtarbete:  Målad plåt
Driftkostnad:  23 094 kr/år
Uppvärmning:  15 660 kr/år
VA:  5 500 kr/år
Renhållning:  1 934 kr/år
Kommentar:  I kostnaden för uppvärmning ingår även hushållselen.
Taxeringskod:  220
Taxeringsvärde:  2 128 000 kr
Summa pantbrev:  2 328 000 kr
Tomt:  Trädgårdstomt
Vatten/avlopp:  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Allmänt:  Underbara Båstad, liten och stor på samma gång, belägen på norra sidan av Hallandsåsen. Centralort på Bjärehalvön med rikt utbud av samhällsservice som skola, vård, barnomsorg och kommunikationer. En idyll som växer och utvecklas och har olika sidor att visa upp under årets olika årstider. Sommaren med tennisveckan och nu även paddelvecka samt alla andra event och roligheter som drar folk till byn, hösten som lugnet efter stormen när vardagen och rutinerna landar i naturens krispighet runt om på Bjäre och i Båstad, vintern med sitt stilla lugn och våren med naturens knoppande och förhoppningar. Båstad är en by som lever året om. Båstad har mycket att erbjuda med naturen runt knuten. Vandra, golf, cykla det finnas många aktiviteter som uppmuntrar en aktiv livsstil och som passar hela familjen. För matälskaren kanske Båstad och Bjäre kanske främst är förknippad med den tidiga färskpotatisen som odlas i den sandblandade jorden. Restaurangerna i byn och gårdsbutikerna runt omkring erbjuder ett rikt utbud av lokalt producerade produkter. Mycket mer än potatis helt enkelt.