Drängstorpsvägen 17

Västra Karup, Båstad area

Mitt på Bjärehalvön finns denna fastighet som erbjuder boningshus och ekonomibyggnader på väl tilltagen tomt.

Pris:  1 745 000 kr

utgångspris

Miguel Ehrenfeldt

Reg.Fastighetsmäklare

Anna Olsson

Reg.Fastighetsmäklare

Ref.Nr:  ME03458 Rum:  5 rum Sovrum:  3 sovrum Boarea:  90 m² Tomtarea:  2 595 m²

Rumsbeskrivning: 

Fastighet på trevligt läge i Västra Karup med fin utsikt över land och hav. Här är möjligheterna många för den som önskar driva eget eller har hobby som kräver mycket utrymme. Utöver boningshuset finns två byggnader samt carport. Större verkstad med smörjgrop och travers, kontorsdel, ovanvåning samt ett rymligt kallgarage.

Boningshuset har två ingångar, en groventré mot verkstad samt på entrésidan i söder. Här kliver man in i hallen och till vänster finns allrum med vacker utsikt, utgång till överbyggd uteplats samt två sovrum. Från hallen nås kök och matplats till höger. Här finns även badrum och groventrén. Köket har vit köksinredning utrustat med spis, fläkt, kyl/frys och diskmaskin. Badrum med toalett, dusch, tvättställ.
Ovanvåningen är ett stort härligt rum med öppet upp mot nock, panelklädda väggar och stora fönsterpartier mot väster med fin havsutsikt.

Tomten är stor med många möjligheter för den som önskar större boningshus eller vill utveckla verksamheten. Strategiskt läge mitt på Bjärehalvön med närhet till Båstad, Torekov och endast några kilometer till strand och hav.

Vi erbjuder alltid våra kunder privata visningar, och i dessa tider har vi full respekt för att många känner en oro inför spridningen av Covid-19. Med hänsyn till detta utökar vi de privata visningarna, ta gärna kontakt med oss så bokar vi en visning eller berättar mer. Välkommen att kontakta mäklaren för att boka i din privata visningstid.

Tillträde:  Enligt överenskommelse
Byggnadstyp:  1½-plansvilla
Byggnadsår:  1920
Uppvärmning:  Elvärme (vätskefyllda radiatorer i bostad, vattenburet i verkstad)
Energideklaration:  Finns för närvarande inte
Fastighetsbet.:  Västra Karup 36:1
Övrigt:  Vitvaror från ca år 2000. Utbytt el, dränering runt huset år 2000.
Grundläggning:  Gammaldags grundläggning
Stomme:  Trä
Fasad:  Tegel
Fönster:  2-glas, kopplade
Bjälklag:  Trä
Tak:  Tegel
Utv. plåtarbete:  Lackerad plåt
Taxeringskod:  220
Taxeringsvärde:  1 388 000 kr
Summa pantbrev:  1 850 000 kr
Tomt:  Trädgårdstomt
Tomtbeskrivning:  Väl tilltagen tomt med öppna ytor och träd.
Vatten/avlopp:  Enskilt vatten året om, vattenprov finns, tjänligt. Enskilt avlopp (behöver förnyas)
Övriga byggnader:  Verkstad: ca 120m², verkstadslokal med smörjgrop, kontor, förråd samt toalett. Finns även vindsvåning med förråd och separat rum. Finns även mindre källarförråd som har varit tvättstuga. Kallgarage: murade väggar med plats för förvaring. Carport: stor carport med plats för 4 bilar samt låsbar del.
Kommunikation:  I Västra Karup, som ligger mitt på Bjärehalvön, känns det som om allt ligger inom behörigt avstånd. Med bil tar man sig enkelt till allt som Bjärehalvön har att erbjuda och endast 10 minuters bilfärd till tågstationen i Förslöv där man smidigt tar sig till Helsingborg, Malmö och Köpenhamn. Grannbyn Förslöv är idag med sin nya tågstation Bjärehalvöns centrum för kommunikation. Härifrån tar man sig enkelt till både Helsingborg, Köpenhamn och med buss runt på Bjärehalvön. Från Förslöv har du flygplatsen bara 5-10 minuter bort och motorvägen når du på lika kort tid.
Allmänt:  Västra Karup utgörs av småhusbebyggelse, lägenheter i flerfamiljshus och lantbruksfastigheter inom och utanför byns kärna, med närhet till skolan. Byn präglas starkt av den livsmedelsproduktion som är ett signum för Bjärehalvön. Här plockas säsongens första färskpotatis och året runt produceras och förädlas livsmedel av traktens lantbruksföretag. Lokala grönsaker och frukt, mejeriprodukter, kött och charkuterier finns till försäljning på en mängd olika gårdsbutiker med tillhörande caféer och agroturism. Västra Karup är en av Bjärehalvöns bortglömda pärlor. Bra läge mitt på bygden med närhet till såväl Torekov som Båstad. Närmsta strand är Glimminge Plantering som enkelt nås med cykel. Vidare har Västra Karup loppisbutik, aktiv Bygdegård samt en Kulturmeja med ekologisk inriktning där man även kan ta en kopp kaffe. Ett barnvänligt och naturskönt område mitt på Bjäre.
Övrigt:  Ortsnamnet Västra Karup, avser den namngivande kyrkbyn, torp" nybygge" och i förleden troligen ett mansnamn Kake: Västra är tillagt till åtskillnad från Östra Karup.