Härnösandsgatan 4

Ängelholm, Ängelholm area

Med låg miljöpåverkan och hållbarhet som grundtanke har Karin Petterssons arkitekter ritat dessa hus som kommer att uppföras på det nya populära området Ärrarps Ängar.

Pris:  5 295 000 kr

Tomt + entreprenad

Frances Strand

Reg.Fastighetsmäklare

Daniel Nadjafi

Koordinator

Ref.Nr:  FS03250 Rum:  5 rum Sovrum:  3 - 4 sovrum Boarea:  144 m² Tomtarea:  700 m²

Rumsbeskrivning: 

Välkommen till ditt hållbara hem!

Envibo uppför miljövänliga hus ritade av Karin Petterssons Arkitektbyrå i Ängelholm. Detta moderna huset är framtaget för att tillgodose en hållbar livsstil där man med väl valda material har skapat stilfulla villor med genomgående hög kvalitet och förnybara resurser. Dessa fantastiska tvåplans hus är framtagna för att både tillgodose en av vår tids största utmaningar, vår miljö, samtidigt som både kvalitet och utformning tilltalar den mest kräsne husköparen. Ett sundare boende både ur miljösynpunkt och boendemiljö, materialvalen skapar ett boende med ett bättre inomhusklimat.

Området Ärrarps Ängar är just nu under expandering och det är ett mycket omtyckt och barnvänligt område med närhet till havet och centrum. På gång-/cykelavstånd finns även förskolor och skolor samt bra bussförbindelser.

Husen som är ritade av Karin Petterssons Arkitektbyrå kommer att uppföras på Ärrarps Ängar. Cellulosa används som isolering och är ett av de byggmaterial som noggrant valts ut med hänsyn till miljön och bostadens inomhusklimat. Cellulosans fördelar är bl.a. bra ljudisolering samtidigt som den skyddar huskonstruktionen från fukt och håller en jämn luftfuktighet för bättre boendeklimat. Huset får förnyelsebar energi via solceller på taket som smälter in på ett snyggt sätt. Utöver detta inreder man huset med miljömärkt inredning för att skapa ett hus där man genomgående har tänkt på miljön.

Bostaden

Den väl genomtänkta planlösningen ger plats åt stora sällskapsytor på det nedre planet där kök och vardagsrum ligger i öppen planlösning och skapar en trevlig plats att umgås på för såväl familjen som vänner. Köksön blir en naturlig samlingsplats och de stora fönsterpartierna samt öppningen i bjälklaget ger härliga ljusinsläpp och en känsla av rymd. Som en förläning av köket och vardagsrummets sociala ytor ligger trädgårdsrummet som vidare via pergolan binder samman ute- och innemiljö. Hallen är väl genomtänkt med ljusinsläpp från fönstret vid entrén och de platsbyggda garderoberna samt förvaringslådorna med bänkskiva över. Allt för att skapa ett trivsamt och funktionellt hem.

Trappan till det övre planet är strategiskt placerad för att utnyttja husets ytor på bäst sätt. Ovanvåningen består av husets privata delar och erbjuder tre sovrum varav ett sovrum med en egen stor klädkammare samt badrum med tvättmöjlighet. Tvättmaskinen och torktumlaren är placerad i badrummet på det övre planet för att underlätta klädvårdshanteringen i vardagen.

Öppning i golvbjälklaget från allrummet och köket på bottenplan ger en fantastik rymd. Stora fönster- och dörrpartier ger härliga ljusinsläpp och skapar samtidigt en förbindelse mellan ute- och innemiljö. Generös terrass i sydväst.

Projektbroschyr

https://issuu.com/nkfast/docs/_rrarps__ngar_prospekt_utan_sk_rm_rken

Tillträde:  ca 12 mån efter kontrakt
Byggnadstyp:  2-plansvilla
Byggnadsår:  2020 - 2021
Uppvärmning:  IVT Frånluftsvärmepump, via golvvärme på entréplan & via radiatorer på övre plan
Energideklaration:  Finns för närvarande inte
Fastighetsbet.:  Loddan 2
Övrigt:  Priset inkluderar anslutningsavgifter för VA, EL och Fiber. Vidare ingår även hantering av bygglov, solceller, slutmålning och kontrollansvarig. Förutom detta avser priset nyckelfärdigt hus med grovplanerad tomt och det tillkommer lagfartskostnad på tomten och kommunens bygglovsavgift.

Carport och förråd med eller utan sedumtak finns som tillval.
Grundläggning:  Platta på mark
Stomme:  Trä
Fasad:  Trä
Fönster:  Energiglas trä/aluminium
Bjälklag:  Trä
Tak:  Papp och solpaneler
Utv. plåtarbete:  Lackerad plåt
Driftkostnad:  14 500 kr/år
El:  6 000 kr/år
VA:  5 500 kr/år
Renhållning:  3 000 kr/år
Beräknat antal pers:  4
Kommentar:  Driftkostnaden är en uppskattning inkl. sophämtning, VA, uppvärmning och hushållsel. Driftkostnaden är beroende av hur många man är i hushållet och vilken omfattning man nyttjar bostaden. Egen elproduktion genom solceller. Försäkring tillkommer.
Taxeringskod:  220
Taxeringsvärde:  325 000 kr
Tomt:  Grovplanerad
Vatten/avlopp:  Kommunalt vatten & avlopp
Kommunikation:  Som till mycket annat finns även närheten till bra kommunikationer. Med bil är det enkelt att ta sig till och från Ängelholm via E6:an. Från stadens centrum nås Ängelholm Helsingborg Airport på ca 10 minuter med bil. Från Ängelholms centrala station går tåg till Helsingborg, Malmö, Köpenhamn, Göteborg mfl. Stadsbussarna och de regionala bussarna gör det även enkelt att ansluta till tågstationen samt att ta sig runt i kommunen och vidare till andra kommuner.
Allmänt:  I denna vackra kuststad belägen i nordvästra Skåne, bor ni med närhet till det mesta och bästa. Förutom milslånga fantastiska stränder, Rönne-å och härlig skog erbjuder Ängelholm även ett stort utbud av butiker, caféer, restauranger och nöjes- /fritidsaktiviteter. På sommaren blommar staden upp och det finns då ett stort antal trevliga uteserveringar där man kan slå sig ner och njuta av livet.

Hembyggdsparken, Rögle BK, stränderna och stadens vackra å promenader är några av de pärlor som ängelholmarna är stolta över.

Området Ärrarps Ängar är just nu under expandering och det är ett mycket omtyckt och barnvänligt område med närhet till havet och centrum. På gång-/cykelavstånd finns även förskolor och skolor samt bra bussförbindelser.
Övrigt:  Ängelholms breda serviceutbud erbjuder bland annat bibliotek, biograf, Vattnets Hus, fina badstränder, hamn, butiker, vårdcentraler, skolor F-9, gymnasieskola, muséer och ett mycket stort utbud av olika idrottsaktiviteter.