Storgatan 26

Torekov, Båstad area

Mitt i Torekov, ett stenkast från hamn och hav, finner ni detta stilrena gatuhus med en hög standard och på ett attraktivt läge.

Pris:  7 995 000 kr

som utgångsbud

Djavad Kristensen

Reg.Fastighetsmäklare

Ref.Nr:  DK03107 Rum:  5 rum Sovrum:  3 sovrum Boarea:  120 m² Tomtarea:  250 m²

Rumsbeskrivning: 

Klassiskt och stilrent gatuhus i centrala Torekov!

I sommaridyllen Torekov, ett stenkast från hamn och hav, har vi nu möjligheten att erbjuda detta stilrena och luftiga gatuhus på attraktivt läge och havsvy mellan takåsarna. Huset har genomgått en totalrenovering och är idag ett modernt gathus med alla bekvämligheter samt med privat och mysig innergårdstomt i söder för trevligt trädgårdshäng, en perfekt tillflyktplats för att tillbringa härliga sommarkvällar och dagar i.

Villan är väldisponerad med modern, öppen och ljus nedanvåning där matplats, kök och trädgården vackert flyter samman. Längre in finner man ett ljust och luftigt vardagsrum där den enkla men eleganta kaminen får ta plats. Köket går i vit design som tillsammans med trägolvet skapar en härlig sommarstämning med de öppningsbara dörrarna mot trädgården och den öppna planlösningen mot både matplats och allrum. På entréplan finns även en gästtoalett med dusch.

Via vacker trappa från allrummet når vi det övre planet som inrymmer två stycken sovrum samt ett badrum i "ensuite" som nås via de båda sovrummen.

I källaren som går längst hela huset finns tvättstugan, gästrum och förråd. Källaren har även egen ingång för sent anländande ungdomar eller gäster;-)

Ett gyllene tillfälle att få äga en sommaridyll mitt i centrala Torekov!

Tillträde:  Enligt överenskommelse
Byggnadstyp:  1½-plansvilla med källare
Byggnadsår:  1936
Uppvärmning:  Direkt El
Energideklaration:  Behövs ej
Fastighetsbet.:  Krabban 5
Övrigt:  Uteplats i söder med direkt access till både kök och matsal.
Grundläggning:  Källare
Stomme:  Tegel
Fasad:  Puts
Fönster:  3-glas
Bjälklag:  Trä
Tak:  Betongpannor
Utv. plåtarbete:  Plåtisol
Driftkostnad:  41 991 kr/år
Uppvärmning:  16 000 kr/år
El:  18 000 kr/år
VA:  4 958 kr/år
Renhållning:  3 033 kr/år
Kommentar:  Uppvärmning ingår i elkostnad Fastigheten har varit uppvärmd året runt
Taxeringskod:  220
Taxeringsvärde:  4 465 000 kr
Summa pantbrev:  5 230 000 kr
Tomt:  Innergårdstomt
Tomtbeskrivning:  Trevlig och privat innergårdstomt med minimalt skötselbehov. Perfekt för sommarfesten!
Vatten/avlopp:  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Servitut:  Förmån, Officialservitut: Väg, 1278-1228 Förmån, Officialservitut: Väg, 1278-1228
Kommunikation:  Många väljer att bo i Torekov på grund av det attraktiva läget vid havet som ger ett fritidsboende på köpet. Tack vare ett stort antal besökare och många fritidsboende har man bra service i förhållande till sin storlek. Med buss eller bil kan man enkelt pendla till arbete i Båstad, Ängelholm eller andra närliggande orter. Tåget når man i Båstad och flyget i Ängelholm.
Allmänt:  Torekov är den mysiga byn med de charmiga husen längst ut på Bjärehalvöns spets. Här finns bland annat skola, affärer, bibliotek och idrottsplats och du kan enkelt pendla härifrån. Orten har i alla tider präglats av havet och här växer den vackra strandtriften tätt på strandmarkerna.
Övrigt:  I Torekov finns olika sorters havsbad, småbåtshamn med aktivt segel- och båtliv och många andra aktiva föreningar -inte minst idrottsföreningen. Torekov är en slags knutpunkt för vandringsleden Skåneleden både åt nordost och mot söder. Stora delen av den omgivande strandmarken, malarna, är avsatt som naturreservat och omtyckt strövområde i alla väder. Utanför samhället ligger Hallands Väderö med underbar natur och goda båtförbindelser. Torekov har en 18-håls golfbana som är rikskänd för att vara spelbar året om. Här finns också tennis- och minigolfbanor och en mycket omtyckt campingplats (First Camp) precis vid infarten till byn, en av Sveriges vackrast belägna.