Sjötorpsvägen 5

Båstad, Båstad area

Exklusiv villa på Sjötorpsvägen som löper från Lindallén ner mot havet.

Djavad Kristensen

Reg.Fastighetsmäklare

Ref.Nr:  DK02848 Rum:  7 rum Sovrum:  3 - 4 sovrum Boarea:  310 m² Tomtarea:  1 622 m²

Rumsbeskrivning: 

Unik villa på Sjötorpsvägen i Båstad!

Nu finns tillfälle att få äga en av de mest exklusiva villorna i Båstad på Sjötorpsvägen som löper från Lindallén ner mot havet. Villan har påkostade materialval samt en vackert utformad pool om 5x10 meter mellan huvudhuset och ett det självförsörjande gästhuset strax intill. Interiören är tidlös och elegant och går väl ihop med den yttre miljön. En pärla som är en av Båstads absolut finaste villor på ett av de bästa lägena!

Husets välkomnande entré skapar en social känsla där man genast uppfattar utrymmenas storlek och dess öppna planlösning som även förankras med den yttre miljön via alla utgångar till poolområdet.

De sociala ytorna på entréplan känns fulländade för umgänge med familj och gäster. Från både sällskapsrummet, köket och matplatsen når man den härliga trädgården med gott om uteplatser och uppvärmd gjuten pool. Vid poolen finns även ett fullt utrustat gästhus med sovrum, vardagsrum, badrum och kök.

På entréplanet finns även vinrum, tvättstuga, gästtoalett, driftrum samt ett kontor/bibliotek som med enkelhet kan avskärmas.

På den lite mer privata ovanvåningen finner man tre sovrum vara av ett med badrum ensuite som utrustats med såväl dusch och badkar samt ytterligare ett badrum för de andra två sovrummen.

På ovanvåningen finns även ett vardagsrum för lite mer avskilt umgänge. Flera balkonger och terrasser nås från både sovrum och vardagsrum med fantastisk utsikt över poolen, takåsar och havet!


Trädgården är en vision i sig! Med stenlagd granit och gott om uteplatser blir den en naturlig del av huset och de sociala ytorna. Den gjutna uppvärmda poolen på 5x10 meter blir en central plats i trädgården långt in på hösten.
På andra sidan poolen finns den fullt utrustade gäststugan med vardagsrum, sovrum, kök och badrum.

Tillträde:  Enligt överenskommelse
Byggnadstyp:  1½-plansvilla i vinkel med gästhus
Byggnadsår:  2005
Uppvärmning:  Bergvärme med kyla
Energideklaration:  Behövs ej
Fastighetsbet.:  Dagsländan 18
Övrigt:  Uppvärmd pool med automatiskt pooltäcke om 10x5 meter.

Avancerat larmsystem med kameraövervakning, röststyrning etc.

Stort uterum i anslutning till köket som i sig har samma standard som huset och fungerar som samlingsplats året runt.

I huset finns tre st eldstäder via gas som vackert placerats ut i vardagsrum, kök samt i master bedroom.
Grundläggning:  Betongplatta
Stomme:  Sten
Fasad:  Puts
Fönster:  3-glas
Bjälklag:  Trä
Tak:  Tegel
Utv. plåtarbete:  Koppar
Driftkostnad:  51 929 kr/år
Uppvärmning:  4 100 kr/år
El:  39 687 kr/år
VA:  4 425 kr/år
Renhållning:  3 717 kr/år
Beräknat antal pers:  2
Summa pantbrev:  1 300 000 kr
Tomt:  Anlagd trädgårdstomt
Tomtbeskrivning:  Underbar trädgård med plattsatta ytor för minimal skötsel. Vackra belysningslösningar i gångar, pool och längs med murar, hus och uteplatser. Utöver detta finns även trädgårdseldar kopplade direkt på stadsgasnätet. En sann oas att njuta av på privat och skyddat läge med poolen i blickfånget.
Vatten/avlopp:  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Övriga byggnader:  Gästhus med eget badrum och kök samt separat sovrum och vardagsrum. Under gästhuset finns en större källare med förvaringsrum/cykelkällare i ena delen samt samlad driftcentral för hus och pool i den andra delen.
Allmänt:  Underbara Båstad, liten och stor på samma gång, belägen på norra sidan av Hallandsåsen. Centralort på Bjärehalvön med rikt utbud av samhällsservice som skola, vård, barnomsorg och kommunikationer. En idyll som växer och utvecklas och har olika sidor att visa upp under årets olika årstider. Sommaren med tennisveckan och nu även paddelvecka samt alla andra event och roligheter som drar folk till byn, hösten som lugnet efter stormen när vardagen och rutinerna landar i naturens krispighet runt om på Bjäre och i Båstad, vintern med sitt stilla lugn och våren med naturens knoppande och förhoppningar. Båstad är en by som lever året om. Båstad har mycket att erbjuda med naturen runt knuten. Vandra, golf, cykla det finnas många aktiviteter som uppmuntrar en aktiv livsstil och som passar hela familjen. För matälskaren kanske Båstad och Bjäre kanske främst är förknippad med den tidiga färskpotatisen som odlas i den sandblandade jorden. Restaurangerna i byn och gårdsbutikerna runt omkring erbjuder ett rikt utbud av lokalt producerade produkter. Mycket mer än potatis helt enkelt.