Storgatan 20B, 20C, 20D & 22

Torekov, Båstad area

Fyra fastigheter mitt i centrala Torekov med mycket stor utvecklingspotential för den som söker ett unikt och attraktivt projekt.

Djavad Kristensen

Reg.Fastighetsmäklare

Daniel Nadjafi

Koordinator

Ref.Nr:  DK02817 Rum:  4 rum Sovrum:  1 - 2 sovrum Boarea:  684 m² Tomtarea:  668 m²

Rumsbeskrivning: 

Tillfälle att förvärva flera fastigheter med stora utvecklingsmöjligheter mitt på Storgatan i centrala Torekov. Beståndet är fördelat på fyra fastigheter och består av ett orört spannmålsmagasin Magasin som idag är fördelat på tre fastigheter med bygglov för ca 600 kvm boyta. Den fjärde fastigheten ligger längs med Storgatan och är en av byns charmigaste gathus med tillhörande gårdshus.

Gathuset Krabban 8

Välkommen till Storgatans charmigaste bostad Anno 1886. Med entré från baksidan har denna fastighet allt man vill ha i centrala Torekov på sommaren med promenadavstånd till både hamnen, stranden och service. Förutom den underbara innergården med uteplats och kullersten i söder erbjuder huvudbostaden en behaglig sommarkänsla som med spartanskt kök och härlig takhöjd som måste upplevas. Från ovanvåningen tar man sig ut på den stora balkongen i västerläge med utsikt över såväl hav och takåsarna mellan storgatan och hamnen. På tomten står ett uthus med tre sovrum som kompletterar huvudbyggnaden när man har gäster eller är fler i familjen. Mer genuint än såhär blir det inte!

Magasinet Krabban 13 - 15

Mitt i centrala Torekov finner ni denna orörda pärla, ett gammalt spannmålsmagasin med ursprung från 1858. Detta är ett av få bevarade Magasinen på Bjärehalvön som inte byggts om eller ersatts med ny byggnad. Byggnaden är idag uppdelad i tre fastigheter med stor potential att bli centrala Torekovs i särklass bästa boende med minimalt underhåll och på rätt läge. Byggnaden är 29 meter lång och 9 meter bred och det finns idag bygglov att utveckla fastigheterna till bostäder med ca 600 kvm boyta.

VISNING

”Vi på Nadjafi & Kristensen är måna om allas hälsa och trygghet.
Vi följer de samhällsrekommendationer och policys som finns kring Coronaviruset.
Tillsammans måste vi tänka på att inte ta i hand när vi hälsar, hålla avstånd, använda armvecket vid hosta eller nysning. Vid förkylning stannar vi hemma. Vi erbjuder enskilda visningar och sprider ut visningarna alternativt digitala visningar. Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare för att boka din visning. Var rädd om dig.

Vänliga hälsningar Nadjafi & Kristensen Fastighetsförmedling”

Byggnadstyp:  1½-plansparhus + Spannmålsmagasin á 600 kvm
Byggnadsår:  1886
Uppvärmning:  Direkt El
Energideklaration:  Behövs ej
Fastighetsbet.:  Krabban 8, 13, 14, 15
Grundläggning:  Krypgrund
Stomme:  Trä
Fasad:  Tegel + Natursten
Fönster:  2-glas
Bjälklag:  Trä
Tak:  Tegel
Utv. plåtarbete:  Lackerad plåt
Taxeringskod:  220
Taxeringsvärde:  3 754 000 kr
Summa pantbrev:  1 450 000 kr
Tomtbeskrivning:  Totalt fyra fastigheter fördelat på 668 m². Krabban 8: 238 m² Krabban 13: 154 m² Krabban 14: 140 m² Krabban 15: 136 m²
Vatten/avlopp:  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Servitut:  Andel i samfällighet/GA: Krabban S:1 Last, Officialservitut: Byggnad, 11-TOS-193/81
Allmänt:  Torekov är den lilla fiskebyn med läge längst bort på Bjäre halvöns yttersta spets är en riktig pärla. Alldeles vid havet och med utsikt över allas favorit & utflyktsmål Hallands väderö har Torekov en alldeles egen charm. Mycket i Torekov koncentreras till livet vid hamnen där segelbåtar ligger sida vid sida med fiskebåtar. Från hamnen utgår turbåten till Hallandsväderö som åker fram och tillbaka mellan byn och ön. I hamnen kan man äta rökt makrill och glass medan man följer båtlivet från kajen bland fiskebodarna. Dopp från morgonbryggan, besök på någon av restaurangerna i hamnen, gårdsbutikerna med lokalt producerad mat, underbara promenader, golfbanor ;för livsnjutaren har Torekov har mycket att erbjuda. Torekov blandar på sitt eget sätt sommarens morgondopp, träskor och cocktailfester med vardagens bekvämligheter så som matbutik, skola och barnomsorg. Torekov är en by med flera sidor och hittar lätt en plats i ditt hjärta oavsett om det är sommarens vimmel eller årets lugn och stillhet som lockar dig.