Köpmansgatan 29 - lgh 201

Båstad, Båstad area

Just nu förädlas anrika Hotell Båstad till 12 exklusiva lägenheter i absoluta toppklass där man omsorgsfullt renoverar hela fastigheten med fokus på personlig touch tryggt boende oavsett var i världen

Pris:  5 995 000 kr

Djavad Kristensen

Reg.Fastighetsmäklare

Daniel Nadjafi

Koordinator

Ref.Nr:  DN02651 Rum och kök:  3 rum Månadsavgift:  4169 kr

Rumsbeskrivning: 

Nu är ståtliga Hotell Båstad på gång att förvandlas till 12 stycken unika bostadsrätter med storslagen vy över Laholmsbukten. Sedan begynnelsen i början av 1900-talet har Hotellet haft såväl kungligheter som celebriteter på besök. Nu är det tid för förändring. Hotellet kommer att totalrenoveras och det finns möjlighet att förvärva lägenheter med 2 till 4 rum och med ytor från ca 100 kvm upp till 162 kvm. BRF Hotell Båstad är beläget i hjärtat av vackra Båstad med privat poolområde för dem boende och promenadavstånd till allt som önskas upplevas; salta bad, långa sandstränder, hamn och shopping.

För att förena och fullborda fastighetens hundraåriga historia har de tre syskonen Hansson som driver stadshotellet i Ljungby tillsammans med byggföretaget LJ Bygg tagit över ägandet för att bygga om Hotellet i omsorgsfull och karaktäristisk stil. För att öka på bekvämligheten så finns både förråd och parkeringsplats till alla lägenheter. Som köpare till en lägenhet ges det möjlighet att vara med att välja inredning, där alternativen är flera. Finns drömmen om en egen vinkällare eller möjligtvis ett bibliotek så går drömmen att förverkliga i Hotell Båstad. Mellan vardagsrum och kök är planlösningen öppen. Ljuset och charmen går det inte ta miste på och bekvämligheter såsom både tvätt- och diskmaskin ingår i alla lägenheter. I och med totalombyggnaden kommer hissar att installeras, så även golvvärme och helkaklade badrum. Hotell Båstad ger tillvaron en tydlig guldkant på tillvaron.

Välkommen till Båstads i särklass mest eleganta projekt där man som boende får ett bekvämt liv i centrala Båstad i exklusiv anda med otrolig charm och karaktär i en trygg miljö.

Lägenhet 201

Hotell Båstads verksamhet har genom tiderna handlat om centralt boende med utsikt över havet. Denna lägenhet erbjuder en härlig takhöjd och två generösa balkonger som vetter mot både väster och mot havet med utsikt över takåsarna och Laholmsbukten.

Stort kök i vinkel, ett generöst badrum med möjlighet till både dusch eller badkar samt plats för tvättmaskin och torktumlare, separat gästtoalett.

Tillträde:  Början av 2020
Byggnadstyp:  Flerfamiljshus
Byggnadsår:  1900
Uppvärmning:  Vattenburen värme via bergvärme | elektrisk golvvärme i våtutrymmen
Energideklaration:  Behövs ej
Fastighetsbet.:  Laxen 6
Övrigt:  Till varje lägenhet hör ett förråd i souterrängplan. Det finns parkeringsplats att nyttja mot en avgift. Soputrymmen/miljöhus finns på gatuplan. På innegården kommer finnas en tempererad pool. Alla entrédörrar är av säkerhetsklass.
Fönster:  3-glas. Aluminiumm/trä, 2-glas energi
Driftkostnad:  8 520 kr/år
Övrigt:  8 520 kr/år
Kommentar:  Driftkostnad omfattar el och uppvärmning. Driftkostnad är en uppskattning enligt kostnadskalkylen.
Kommunikation:  Båstad erbjuder allmänna kommunikationer i form av buss och tåg. Med tågstationer både i Båstad och i Förslöv erbjudes bra pendlingsmöjligheter till Malmö, Köpenhamn, Halmstad och Göteborg. Med bilen kommer man snabbt ut till E6an och med närheten till flygplatsen i Ängelholm tar man sig till Stockholm på cirka en timme.
Allmänt:  Underbara Båstad, liten och stor på samma gång, belägen på norra sidan av Hallandsåsen. Centralort på Bjärehalvön med rikt utbud av samhällsservice som skola, vård, barnomsorg och kommunikationer. En idyll som växer och utvecklas och har olika sidor att visa upp under årets olika årstider. Sommaren med tennisveckan och nu även paddelvecka samt alla andra event och roligheter som drar folk till byn, hösten som lugnet efter stormen när vardagen och rutinerna landar i naturens krispighet runt om på Bjäre och i Båstad, vintern med sitt stilla lugn och våren med naturens knoppande och förhoppningar. Båstad är en by som lever året om. Båstad har mycket att erbjuda med naturen runt knuten. Vandra, golf, cykla det finnas många aktiviteter som uppmuntrar en aktiv livsstil och som passar hela familjen. För matälskaren kanske Båstad och Bjäre kanske främst är förknippad med den tidiga färskpotatisen som odlas i den sandblandade jorden. Restaurangerna i byn och gårdsbutikerna runt omkring erbjuder ett rikt utbud av lokalt producerade produkter. Mycket mer än potatis helt enkelt.
Övrigt:  Båstad har ett aktivt kulturliv med bland annat Sveriges bästa bokhandel (utnämning 2012), en fin biograf, kammarmusikfestival och sommarkonserter mm. Idrottsutbudet är stort med bland annat tennis, fotboll, segling och andra vattensporter, friidrott, ridning och cykling för att nämna några. Gångavstånd till härlig badstrand, småbåtshamn och Hallandsåsens fantastiska natur ger boende här en hög livskvalité.
Förening
Allmänt:  Totalt 12 lägenheter tillgängliga via två separata trapphus med hiss. Huset är i 5 våningar varav plan 1 ligger i souterräng och plan 5 i vindsplan.
Parkering:  Parkering till varje lägenhet finns att nyttja mot avgift.
Övrigt:  Milijöhus/soputrymme finns på gatuplan.