Hagagatan 9

Båstad, Båstad area

Välbelägen villa med vackra arkitektoniska detaljer mitt i Centrala Båstad på ostört och insynsskyddat lugnt läge.

Pris:  9 200 000 kr

eller högstbjudande

Djavad Kristensen

Reg.Fastighetsmäklare

Ref.Nr:  DK02327 Rum:  7 rum Sovrum:  4 - 5 sovrum Boarea:  173 m² Tomtarea:  786 m²

Rumsbeskrivning: 

Arkitektritad villa mitt i Båstad!
På lugn gata bara ett stenkast ifrån tennisen, torget och kyrkan finner ni denna familjevänliga 1 ½-plansvilla med inredd källare. Huset ligger väl insynsskyddat från gatan och har en underbar trädgård i sydväst med uteplats i söder samt garage och uppställningsplats för upp till fyra stycken bilar.

Huset har renoverats genomgående från 2010 och löpande fram till idag. Den gamla karaktären är bevarad samtidigt som man på ett smakfullt sätt givit huset en modernare framtoning.

Entréplan:

Stort och luftigt entréplan i två etage. På första etage finner vi duschrum och stort sovrum med utgång till uteplats i söder.
På detta etage finner vi även den välkomnande och möblerbara hallen som försetts med ljust klinkersgolv och trevligt takfönster.
En halv trappa upp finner vi kök med matsal samt ett väl tilltaget vardagsrum med braskamin. Köket är från Ballingslöv och har mörka nyanser samt en mörk granitskiva. Härifrån finns en utgång till träbelagd terrass i söder. Matsal och vardagsrum har en öppen och trevlig planlösning med stämningsfull braskamin i mitten. Även härifrån har man direkt access till terrassen. Golvet är belagt med stavparkett.

Ovanvåning:

Praktisk ovanvåning med tre sovrum, ett duschrum samt två stora klädkammare.
Två av sovrummen är väl tilltagna med varsin "walk in closet". Vidare har det stora sovrummet i norr två franska balkonger vilka skänker ljus och charm till rummet.

Källare:

Stor källare med bastu/duschrum med vinkällare, separat toalett under trappan, en rejäl tvättstuga, förråd samt ett stort rum som fungerar ypperligt som kontor eller gästrum. Även här finns en öppen spis.

Tillträde:  Enligt överenskommelse
Byggnadstyp:  1½-plansvilla med källare
Byggnadsår:  1972
Uppvärmning:  Luft/luft värmepump (x2), elektrisk golvvärme samt braskamin
Energideklaration:  Behövs ej
Fastighetsbet.:  Viktoria 49
Övrigt:  Husets södersida omringas av två smakfulla träterasser med elektriska markiser.

Fiber indraget.
Grundläggning:  Källare + Betongplatta
Stomme:  Trä
Fasad:  Puts
Fönster:  3-glas
Bjälklag:  Trä + betong
Tak:  Glaserade tegelpannor
Utv. plåtarbete:  Lackerad plåt
Driftkostnad:  32 089 kr/år
Uppvärmning:  23 640 kr/år
VA:  5 626 kr/år
Renhållning:  2 823 kr/år
Kommentar:  Uppvärmningskostnad är baserad på elförbrukning 19 700 KWH * 1,20 kr (schablon) / år.
Taxeringskod:  220
Taxeringsvärde:  4 282 000 kr
Summa pantbrev:  1 750 000 kr
Tomt:  Insynsskyddad trädgårdstomt
Tomtbeskrivning:  Insynsskyddad, lättskött och trevlig trädgårdstomt i sydväst med sol dag som kväll. På tomten finns ett par fruktträd samt en stor Magnolia som blommar ut vid uteplatserna.
Vatten/avlopp:  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Servitut:  Andel i samfällighet/GA: Viktoria GA:3 Förmån, Avtalsservitut: Gångväg mm
Övriga byggnader:  Garage med putsad fasad, glaserade tegelpannor, elport och förrådsdel. Här finns plats för en bil och utanför garaget finns uppställningsplats som rymmer ytterligare fyra bilar.
Kommunikation:  Båstad erbjuder allmänna kommunikationer i form av buss och tåg. Med tågstationer både i Båstad och i Förslöv erbjudes bra pendlingsmöjligheter till Malmö, Köpenhamn (Kastrup), Halmstad och Göteborg. Med bilen kommer man snabbt ut till E6an och med närheten till flygplatsen i Ängelholm tar man sig till Stockholm på cirka en timme.
Allmänt:  Underbara Båstad, liten och stor på samma gång, belägen på norra sidan av Hallandsåsen. Centralort på Bjärehalvön med rikt utbud av samhällsservice som skola, vård, barnomsorg och kommunikationer. En idyll som växer och utvecklas och har olika sidor att visa upp under årets olika årstider. Sommaren med tennisveckan och nu även paddelvecka samt alla andra event och roligheter som drar folk till byn, hösten som lugnet efter stormen när vardagen och rutinerna landar i naturens krispighet runt om på Bjäre och i Båstad, vintern med sitt stilla lugn och våren med naturens knoppande och förhoppningar. Båstad är en by som lever året om. Båstad har mycket att erbjuda med naturen runt knuten. Vandra, golf, cykla det finnas många aktiviteter som uppmuntrar en aktiv livsstil och som passar hela familjen. För matälskaren kanske Båstad och Bjäre kanske främst är förknippad med den tidiga färskpotatisen som odlas i den sandblandade jorden. Restaurangerna i byn och gårdsbutikerna runt omkring erbjuder ett rikt utbud av lokalt producerade produkter. Mycket mer än potatis helt enkelt.
Övrigt:  Båstad har ett aktivt kulturliv med bland annat en fin biograf, kammarmusikfestival och sommarkonserter mm. Idrottsutbudet är stort med bland annat tennis, fotboll, segling och andra vattensporter, friidrott, ridning och dans för att nämna några. Gångavstånd till härlig badstrand, småbåtshamn och Hallandsåsens fantastiska natur ger boende här en hög livskvalité. Mitt uppe på Bjärehalvön, med utsikt mot Laholmsbukten, ligger även Båstad GK som har många medlemmar gamla som unga. Med en bra restaurang, välsorterad shop och fina träningsmöjligheter är det den perfekta platsen för en heldag med golf!