Lindallén 73

Båstad, Båstad area

Välkomna till en prunkande oas med insynsskyddad och romantisk trädgård där Rododendron och Magnolia växlar av varandra kring den södervända trädgården med egen "loggia".

Pris:  7 800 000 kr

utgångspris

Djavad Kristensen

Reg.Fastighetsmäklare

Ref.Nr:  DK02090 Rum:  6 rum Sovrum:  4 - 5 sovrum Boarea:  148 m² Tomtarea:  627 m²

Rumsbeskrivning: 

Trevlig och spatiös villa där de sociala ytorna fått ta plats och utrymme vilket skapar ett luftigt och ljust intryck där man via vackra pardörrar tar sig från allrum till trädgård som i sig är ett rum utan dess like. Här möts man av en grönskande prakt med blommande Magnolia och ett sydvästläge på insynsskyddad ägo.

Huset är i behov av modernisering där man bland annat bör uppdatera kök, bad och ytskikt men villan är välhållen och i gott skick vilket skapar utrymme för fantasi. Trevliga plankgolv i de allmänna utrymmena skapar en känsla av hem med karaktär och det är just den känslan som fås vid besök i detta fina hem.

Planlösning:

Öppen och trevlig planlösning med stort vardagsrum i vinkel samt med rymligt burspråk med viss havsvy. På nedre plan återfinns även ett badrum, gästtoalett, trevligt sovrum mot gården och ett rymligt och bra kök med groventré och tvättstuga intill.

På andra våningen finner vi ett rymligt extra allrum med kupa där havsutsikten är påtaglig. Utöver detta finns tre stycken bra sovrum samt ett badrum med äldre ytskikt.

I vinkelbyggnaden återfinns även ett extra gästrum.

Tillträde:  Enligt överenskommelse
Byggnadstyp:  1½-plansvilla med vinkelbyggnad
Byggnadsår:  1973
Uppvärmning:  Direkt El
Energideklaration:  Behövs ej
Fastighetsbet.:  Hägern 13
Övrigt:  Uteplats på soligt söderläge där man njuter av insynsskyddad och lummig miljö.

Konvexa fönster som skyddar mot insyn.
Grundläggning:  Krypgrund
Stomme:  Trä
Fasad:  Trä
Fönster:  Konvexa fönster
Bjälklag:  Trä
Tak:  Tegel
Utv. plåtarbete:  Plåt
Driftkostnad:  20 300 kr/år
El:  12 500 kr/år
VA:  5 500 kr/år
Renhållning:  2 300 kr/år
Beräknat antal pers:  1
Kommentar:  Fritidsboende.
Taxeringskod:  220
Taxeringsvärde:  4 341 000 kr
Summa pantbrev:  590 000 kr
Tomtbeskrivning:  Underbart prunkande och välskött trädgård med uteplatser och skyddande utemiljöer i sydväst med sol dag som kväll. Här njuter man av vackra Rododendron, Magnolia träd och en ombonad miljö som är fri från insyn.
Vatten/avlopp:  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Övriga byggnader:  Vinkelbyggnad med förråd, skyddande uteplats samt separat gästrum.
Kommunikation:  Med bil når du inom 15 minuter flera golfbanor, shopping och storslagen natur men även E6 som tar dej till Malmö i söder eller Göteborg i norr på ca 1,5 timme. Allmänna kommunikationer i form av buss finns i närområdet och tåg ger dig bra pendlingsmöjligheter till Malmö, Köpenhamn, Halmstad och Göteborg. Via flygplatsen i Ängelholm tar du dig bl.a. till Stockholm på cirka en timme.
Allmänt:  Väster om kyrkan i Båstad ligger detta område med omväxlande äldre och nybyggda villor, anrika Skånegården samt radhus och parhus. Närheten till både havet och byn gör området attraktivt för såväl permanent- som fritidsboende. Området präglas av grönområde, fruktodlingar, kust och vackra omgivningar.

Längs strandpromenaden tar man sig enkelt till fots in till hamnen och Båstad centrum med nöjen restauranger och shopping. De flesta husen ligger med havsutsikt då området sluttar ner från åskanten mot Laholmsbukten och nere vid strandkanten ligger Paulins badbrygga som inbjuder till svalkande dopp hela sommaren.

Väljer du att ta dig västerut, så når du med en kort cykelfärd Norrvikens trädgårdar, som förutom en fantastisk trädgård erbjuder olika evenemang, konserter, utställningar och marknader.

Naturen är en stor del av livet på Bjäre. Runt om hela kusten finns mängder av stränder och badmöjligheter både från sandstrand och klippor. Om man hellre vill använda naturen för fysisk aktivitet så finns det flera möjligheter att vandra och cykla på och runt Hallandsåsen.
Övrigt:  Underbara Båstad, liten och stor på samma gång, belägen på norra sidan av Hallandsåsen. Centralort på Bjärehalvön med rikt utbud av samhällsservice som skola, vård, barnomsorg och kommunikationer. En idyll som växer och utvecklas och har olika sidor att visa upp under årets olika årstider. Sommaren med tennisveckan och nu även paddelvecka samt alla andra event och roligheter som drar folk till byn, hösten som lugnet efter stormen när vardagen och rutinerna landar i naturens krispighet runt om på Bjäre och i Båstad, vintern med sitt stilla lugn och våren med naturens knoppande och förhoppningar. Båstad är en by som lever året om. Båstad har mycket att erbjuda med naturen runt knuten. Vandra, golf, cykla det finnas många aktiviteter som uppmuntrar en aktiv livsstil och som passar hela familjen. För matälskaren kanske Båstad och Bjäre kanske främst är förknippad med den tidiga färskpotatisen som odlas i den sandblandade jorden. Restaurangerna i byn och gårdsbutikerna runt omkring erbjuder ett rikt utbud av lokalt producerade produkter. Mycket mer än potatis helt enkelt.