Orskärsvägen 3

Torekov, Båstad area

Tillfälle att förvärva denna härliga tomt på solsidan i Torekov med vyer över både Kattegatt och Hallands Väderö. Tomten ligger i planlagt område med möjlighet att bygga 145 kvm bostad.

Pris:  1 750 000 kr

utgångspris

Miguel Ehrenfeldt

Reg.Fastighetsmäklare

Ref.Nr:  ME01592 Tomtarea:  872 m²

Rumsbeskrivning: 

Tillfälle att förvärva denna tomt på natursköna solsidan i Torekov med närhet till havet och Torekov Hotell.

Planbestämmelser

Detaljplanen tillåter friliggande byggnad för bostadsändamål med högst en våning. Totalt får det uppföras byggnader på högst 1/6 av tomten vilket motsvarar 145 kvm inkl. eventuella komplementbyggnader med taklutning upp till 30 grader.

Tillträde:  Enligt överenskommelse
Energideklaration:  Finns för närvarande inte
Fastighetsbet.:  Påarp 8:122
Taxeringskod:  210
Taxeringsvärde:  1 498 000 kr
Summa pantbrev:  1 500 000 kr
Tomt:  Naturtomt
Vatten/avlopp:  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Servitut:  Andel i samfällighet/GA: Påarp GA:3, GA:5 Last, Officialservitut: Väg, 1278-1980
Kommunikation:  Många väljer att bo i Torekov på grund av det attraktiva läget vid havet som ger ett fritidsboende på köpet. Tack vare ett stort antal besökare och många fritidsboende har man bra service i förhållande till sin storlek. Med buss eller bil kan man enkelt pendla till arbete i Båstad, Ängelholm eller andra närliggande orter. Tåget når man i Båstad och flyget i Ängelholm.
Allmänt:  Torekov är den mysiga byn med de charmiga husen längst ut på Bjärehalvöns spets. Här finns bland annat skola, affärer, bibliotek och idrottsplats och du kan enkelt pendla härifrån. Orten har i alla tider präglats av havet och här växer den vackra strandtriften tätt på strandmarkerna.
Övrigt:  I Torekov finns olika sorters havsbad, småbåtshamn med aktivt segel- och båtliv och många andra aktiva föreningar -inte minst idrottsföreningen. Torekov är en slags knutpunkt för vandringsleden Skåneleden både åt nordost och mot söder. Stora delen av den omgivande strandmarken, malarna, är avsatt som naturreservat och omtyckt strövområde i alla väder. Utanför samhället ligger Hallands Väderö med underbar natur och goda båtförbindelser. Torekov har en 18-håls golfbana som är rikskänd för att vara spelbar året om. Här finns också tennis- och minigolfbanor och en mycket omtyckt campingplats (First Camp) precis vid infarten till byn, en av Sveriges vackrast belägna.