Klägstorp 615

Laholm, Laholm area

Gården anno 1648 och flyttad 1856 till nuvarande plats har renoverats med varsam hand mellan år 2007 - 2010.

Pris:  5 975 000 kr

utgångspris
Visningar: 

Lördag 23 januari kl. 00:00 -

Array

Lördag 23 januari kl. 11:00 - 12:00

Array

Lördag 23 januari kl. 11:00 - 12:00

Vänligen kontakta mäklaren för att anmäla dig till visningen!

Tisdag 26 januari kl. 14:30 - 15:30

Vänligen kontakta mäklaren för att anmäla dig till visningen!

Miguel Ehrenfeldt

Reg.Fastighetsmäklare

Ref.Nr:  ME01206 Rum och kök:  8 rum Sovrum:  4 - 6 sovrum Boarea:  180 m² Tomtarea:  7 904 m²

Rumsbeskrivning: 

Välkommen till denna romantiska korsvirkesgård, Matsgård anno 1648. Med omsorgsfull renovering under senare år har man verkat för att behålla gårdens anrika stil utan avkall på standard och faciliteter. Fastigheten är idag uppdelad i två lägenheter med uppdaterade kök och badrum om cirka 110 respektive 70 kvm, dessa kan även göras om till en stor lägenhet vid behov. Restaurangdelen som ligger i huvudbyggnadens vinkel har ett fullt utrustat restaurangkök och en yta om cirka 100 kvm. I fastighetens ekonomibyggnad ligger en tredje lägenhet om ca 70 kvm samt stall och loge på ca 200 kvm med stora utvecklingsmöjligheter, mark om drygt ett tunnland kan köpas om så önskas.

Planlösning lägenhet 1

Genom den gemensamma entrén och till höger når man mangårdsbyggnadens stora lägenhet som med sitt stora allrum och genomgång till kök skapar en trivsam och social yta med öppen spis. Det lantliga köket uppdaterades 2009 och är utrustat med spishäll, ugn, kyl/frys och diskmaskin. Vidare in på bottenplan når man både ett sovrum och badrum som speglar den lantliga miljön i sin helhet. Från trappan i allrummet erbjuder ovanvåningen ett stort allrum som kan delas in i två rum eller utnyttjas som ett sovrum. Genomgående golv av ytbehandlad furu med vattenburen golvvärme på bottenplan och radiatorer på ovanvåningen.

Planlösning lägenhet 2

Till vänster genom den gemensamma entrén ligger mangårdsbyggnadens andra lägenhet som vid första anblick erbjuder ett stort och socialt allrum med ett trivsamt och lantligt kök som uppdaterades under 2006 - 2010. Vidare in på bottenplan når man både ett sovrum och badrum som likt allt annat speglar fastigheten i sin helhet. Från trappan i allrummet erbjuder ovanvåningen ett allrum som kan utnyttjas till sovrum eller kontor med härliga vyer ut över slätterna. Genomgående golv av ytbehandlad furu med vattenburen golvvärme på bottenplan och radiatorer på ovanvåningen.

Restaurangavdelning

Restaurangen som ligger i huvudbyggnadens vinkel består av ett fullt utrustat och godkänt restaurangkök med maskiner från 2009. Den idylliska matsalen har öppet upp till nock som tillsammans med den öppna spisen skapar en unik atmosfär. Matsalsgolvet består av återvunnet handslaget tegel. Vidare har det i restaurangen installerats nytillverkade fönster med kulturglas, stöld och brandklassade dörrar och det finns en handikappanpassad toalett.

Ekonomibyggnad

Ekonomibyggnaden som ligger i vinkel och består av ett stall som är murat och en logedel klädd i träpanel. Byggnaden innefattar idag tvättstuga, dusch, toalett, värmepanna och en lägenhetsyta om 70 kvm. Byggnaden har stora utvecklingsmöjligheter.

Tillträde:  Enligt överenskommelse
Byggnadstyp:  1.5 plans skånelänga byggd i vinkel
Byggnadsår:  1856
Uppvärmning:  Jordvärme samt eldstäder
Energideklaration:  Utförd
Fastighetsbet.:  Klägstorp 1:28
Övrigt:  Nytillverkade fönster efter gammeldags förlaga. Gamla återvunna glas på utsidan och innerbågar med modernt energiglas.
Nytillverkade terrasdörrar efter gammeldags förlaga.
Förberett för centraldammsugare

Yttertak av vass 320 mm läktat på plåttak - luft spalt, difusionspärr och isolering.

Torpagrund: Utgrävd och isolerad med 50 cm mineralull

Jordvärmepanna från IVT (55 kw, dimensionerad för alla ytor)

Enskilt vatten med reningsanläggning med sandfilter och UV filter - God tillgång och vattenkvalitet. Anlagd 2007 - 2008.
Enskilt avlopp via 3 kammarbrunnar och pumpinfiltration. fettavskiljare från restaurangen. Anlagd 2007 - 2008.
Grundläggning:  Torpargrund
Stomme:  Tegel+Lersten
Fasad:  Korsvirke
Fönster:  2 glas kopplade
Bjälklag:  Trä
Tak:  Vasstak
Utv. plåtarbete:  Lackerad plåt
Driftkostnad:  20 750 kr/år
El:  16 000 kr/år
VA:  1 500 kr/år
Renhållning:  2 500 kr/år
Sotning:  750kr/år
Kommentar:  Försäkring ingår ej i driften
Taxeringskod:  220, 325
Taxeringsvärde:  1 201 000 kr
Summa pantbrev:  3 179 000 kr
Tomt:  Natur/trädgårdstomt mer mark kan eventuellt köpas
Tomtbeskrivning:  Kullersten på innergård.
Vatten/avlopp:  Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp.
Servitut:  Gemensamhetsanläggning: Laholm Edenberga GA:3 Förmån: Avtalsservitut: Kollektorslang, 1381IM-10/10338.1
Kommunikation:  Laholms kommun har ett vittförgrenat nät av kommunikationsleder. E 6 och Västkustbanan skär genom kommunens västligaste, riksväg 15 förbinder Halmstad med Karlshamn i Blekinge och riksväg 24 Laholm med Hässleholm i nordöstra Skåne.
Allmänt:  Laholm är Hallands äldsta stad och omnämns redan år 1231 i den danske kungen Valdemar Sejr Jordeboks Hallandslista. På en holme i Lagan fanns vid den tiden en kunglig borg och försvarsanläggning som kallades för Lagaholm, Den framväxande staden fick ett liknande namn i förkortad form, Laholm.
Övrigt:  Intill Lagan vid Laholmsforsarna, norr om Lagaholmen, anlade vikingarna en handelsplats som kom att kallas för Köpinge. Handeln flyttades så småningom till den blivande torgstaden Laholm, på södra sidan Lagan, där det fanns bofasta att beskatta förutom köpmännen.
Förening